Blackjack është një lojë 21 ku lojtarët nuk ndeshen me njëri tjetrin, as me shtëpinë. Në përgjithësi janë shtatë lojtarë të rreshtuar në një tavolinë gjysëm rrethore, dhe tregari i cili përballet me ta në pjesën përpara të tavolinës.

Shumica e kazinove zhvillojnë lojën polici me një, dy, katër, gjashtë dhe tetë kuvertë, dhe rrallë tre dhe pesë kuvertë, të cilat duhet të shmangen. Në kazino tonë ne presim BJ me 6 kuvertë.

Cdo kartë në blackjack ka një vlerë përfundimtare, përveç Ace, e cila mund të llogaritet si 1 ose 11. Qëllimi është të vizatoni një kombinim të kartave, vlera totale e të cilave është më e lartë se tregtari, por nuk tejkalon 21 Nëse tërheq 22 ose më shumë, ju shkoni në këmbë dhe tregtari fiton dorën. Në të kundërt, nëse dora e tregtarit tejkalon 21, ata do të shkojnë përpara dhe lojtari fiton bastin.

Nëse dora e tregtarit është e barabartë me atë të lojtarit, situata quhet “shtytje” dhe rezulton që të dy homologët të marrin përsëri bastet e tyre. Sidoqoftë, nëse njëra palë ka një shkop polici (një Ace me ndonjë kartelë fytyre ose një 10), e njohur gjithashtu si një natyrore, ndërsa pala tjetër ka 21, por me më shumë se dy karta, p.sh. Q83, ai me blackjack fiton dorën.
Siç thamë, çdo kartë në kuvertë ka një vlerë përfundimtare, përveç Aces.

Cdo kartë e numëruar (karta pipi), ka një vlerë të barabartë me vlerën e saj numerike, ndërsa të gjitha kartat e fytyrës kanë një vlerë prej 10.
Aces kanë një vlerë ose 1 ose 11, në varësi të preferencës së lojtarit. Për shembull, një dorë e Ace-8 është e barabartë me 9 ose 19. Kur një Ace mund të llogaritet si një 11 pa vlerën e dorës që tejkalon 21, quhet një dorë e butë, si për shembull një Ace-8 e përmendur më lart (e butë 19). Kur një Ace nuk mund të llogaritet si 11 sepse dora do të kalojë 21, ajo quhet një dorë e vështirë. Për shembull, nëse një lojtar ka një Ace-8 dhe pastaj tërheq një 5, dora e tij shndërrohet në një 14. 14. handdo dorë që nuk përfshin një Ace të numëruar 11 është një dorë e vështirë.

Siç thamë edhe më parë, çdo kombinim i një Ace me një kartë me 10 vlera quhet blackjack, ose “natyral”. Një dorë me një vlerë totale prej 21 që nuk përfshin një Ace nuk konsiderohet blackjack, për shembull J-5-6. Kjo ka rëndësi sepse kazinotë zakonisht kanë një pagim shtesë për blackjack (zakonisht 3: 2), ndërsa një dorë e fituar me 21 që nuk është e natyrshme nuk merr asnjë pagesë shtesë.

Gjithashtu, një blackjack rreh një shumë kartelash gjithsej 21 dhe nëse lojtari është ai me blackjack, ai do të marrë pagesa shtesë.
Para se të merren letrat, secili lojtar vendos bastin e tij në zonën e caktuar përpara tij, më shpesh një shesh ose rreth. Tjetra, tregtari tërheq kartat nga këpucët / kuverta dhe i trajton ato, duke filluar nga lojtari në të majtë. Cdo kumar merr fillimisht dy karta, ose përballë lart ose poshtë. Siç kemi theksuar në artikullin e mëparshëm, kartat merren me fytyrën poshtë zakonisht në lojërat e mbajtura me dorë. Pavarësisht nëse loja është këpucë apo e mbajtur me dorë, tregtari do të merret vetë me një kartë të ballafaquar.

Siguria

Nëse karta e sipërme e tregtarit është një Ace, lojtarëve do t’u ofrohet “sigurim” në rast se kartela tjetër është një vlerë me dhjetë vlera. Megjithëse kazinotë e kanë ngjitur emrin “sigurim” në mënyrë që të tingëllojë më tërheqëse, kjo është vetëm një bast anësor krejtësisht i veçantë që bëhet përpara çdo veprimi tjetër.

Basti i sigurimit është zakonisht i barabartë deri në 1/2 të bastit tuaj origjinal dhe përdoret për të anuluar humbjen e shkaktuar, nëse tregtari në të vërtetë ka një blackjack. Këtë e bën përmes një pagese prej 2: 1. Për shembull, nëse basti juaj origjinal është 100 dollarë dhe sigurimi juaj është 50 dollarë, nëse tregtari ka një blackjack, ju do të humbni bastin tuaj prej 100 dollarë, por do të fitoni në sigurim në raport 2: 1, pra 2 x 50 $, i cili anulon humbja fillestare.

Sidoqoftë, nëse tregtari nuk ka blackjack, ata do të mbledhin bastin e sigurimit dhe dora do të vazhdojë si normale.

Loja vazhdon

Nëse tregtari nuk mban një Ace ose një kartë me 10 vlera, loja vazhdon me vendimin e lojtarit. Lojtari gjithmonë ka dy mundësi të mundshme, dhe në disa raste dy mundësi shtesë (për tu ndarë ose dyfishuar – për tu shpjeguar pak më vonë).

Lojë e parë është të “godisni” një kartë, që do të thotë që lojtari nuk është i kënaqur me vlerën e dorës së tij dhe tërheq një kartë tjetër. Lojtari mund të godasë kartat derisa dora e tij të grumbullojë një vlerë prej 21 ose ta tejkalojë atë, në këtë rast ai është i zhytur në shtëpi dhe shtëpia fiton.

Ndeshja e dytë është të “qëndroni në këmbë”, që do të thotë që lojtari është i kënaqur me dorën e tij dhe abstenon të vizatohet më tej.

Pas kësaj faze, tregtari merr bastet e të gjithë lojtarëve të bustit dhe paguan bastet në të gjitha shkopinjtë e zezë, zakonisht në një raport 3: 2. Disa kazinotë zhvillojnë lojëra me një raport shlyerjeje nga shkopi 6: 5, i cili duhet të shmanget.

Sapo të paguhen të gjitha natalet dhe të mblidhen paratë për të gjitha bustet, tregtari tërheq kartat, sipas rregullave të tabelës.

Nëse tregtari ngrihet, të gjithë lojtarët aktivë që nuk kanë bërë fitues fitojnë duart e tyre. Ata futbollistë që sulmuan ende humbasin dorën, pasi paratë e tyre tashmë janë grumbulluar në fazën e mëparshme të lojës.

Nëse tregtari nuk zhytet, vlera e dorës së tyre krahasohet me vlerën e dorës së secilit lojtar aktiv. Ata lojtarë me një dorë më të madhe se sa tregtarët paguhen edhe para, të cilat vendosen pranë bastit origjinal të lojtarit në zonën e caktuar të tabelës. Kështu, një bast origjinal prej 100 dollarësh fiton 100 dollarë të tjerë për një total prej 200 dollarësh përpara personit.

Ata lojtarë me një dorë me vlerë më të vogël në krahasim me humbjen e bastit origjinal. Nëse një lojtar ka një dorë të barabartë me atë të tregtarit, deklarohet një “shtytje” dhe secila palë merr përsëri bastin e saj origjinal. Kjo përfundon dorën dhe loja vazhdon me marrëveshjen tjetër.

17 rregullat.

– Tregtari qëndron në Të gjitha 17-të, shkurtuar si S17

Këtu tregtari qëndron në një dorë që arrin 17, pavarësisht nëse përfshin një Ace apo jo. Për shembull, nëse tregtari mban A-3-3, 10-7, 9-8, ata do të qëndrojnë. Ky rregull favorizon lojtarët.